
Siri ile birlikte Alexa benzerindeki çok önemli sesli asistanlar, gündelik hayatımızı çok önemli bir seviyede kolaylaştırmış olmasına karşın halen optimum seviyeye gelmiş değiller; fakat Google şirketi, Meena ismi verilmiş olan yeni sohbet botunun herhangi bir şekilde yapay zeka bulunan dijital asistan ya da chatbot’tan çok daha doğal ve gerçekçi sohbet edebilecek olduğunu ileri sürüyor.
Sanal asistanlarla alakalı sektör son senelerde hiç bir şekilde olmadığı kadar zorlu rekabete sahne olmayı sürdürüyor. Apple şirketi ile birlikte Amazon şirketi ve Google şirketi, birbirlerine çok daha büyük bir üstünlük sağlayabilmek amacıyla olağanüstü bir mücadele vermeye devam ediyor. Siri ile birlikte Alexa ve de Google Asistan, kabiliyetleriyle göz dolduruyor olsalar bile halen bir insan kadar akıcı sohbet edememekteler. Lakin Google şirketi de, Meena ismini vermiş olduğu çok daha yeni bir sohbet botunun, sizinle dünya üzerindeki herhangi bir şeyle alakalı çok daha akıcı bir biçimde konuşabilecek olduğunu ileri sürüyor. Aynı herhangi bir insanın yapabildiği gibi.
Amerika Birleşik Devletleri asıllı firma, Meena’nın konuşmayla alakalı sinirsel ağının 2,6 milyar parametreye sahip durumda bulunduğunu ifade ediyor. Söz konusu bu botun, şu an piyasada yer alan herhangi bir chatbot’tan çok daha iyi sohbet edebilecek olduğunu ifade eden Google şirketi, Meena adlı bu yeni botu 40 milyar kelime veyahut öteki bir deyişle sosyal medya üzerinde yer alan paylaşımlar da dahil olmak üzere toplamda 341 GB’lik bir metin verisiyle eğitmiş olduğunu ifade etmekte.