İnternet
Geliştiriciler Internet Explorer’i hiç sevmiyor
Geliştiriciler Internet Explorer'i hiç sevmiyor

Mozilla şirketi, geliştiricilerin katılımları ile özel bir anket düzenlemiş durumda. Geliştiricilerin en fazla problem yaşamış olukları internet tarayıcısının sorulmuş olduğu anket üzerinde, Internet Explorer adlı tarayıcının açık ara en sevilmemekte olan tarayıcı olduğu açıkça ortaya çıkmış durumda. Öte yandan Safari de geliştiricilerin arasında mimlenmiş bir vaziyette.
İnternet tarayıcısıyla alakalı sektörün en önemli isimleri arasında yer alan Mozilla, geliştiricilere yönelik olarak özel bir anket yapmış durumda. Gerçekleştirilen anket üzerinde katılımcılar için; ‘Genel bir şekilde, tarayıcı uyumluluğuyla alakalı olarak en büyük sıkıntı noktanız nedir?” ifadeleriyle bir soru yöneltilmiş oldu. Geliştiricilerin vermiş olduğu cevaplar, Microsoft şirketinin Internet Explorer adına sahip internet tarayıcısının kullanıcılar tarafından sevilmemekte olduğu kadar geliştiriciler tarafından da nefret edilmiş olduğu sonucuna ulaştırılmış durumda.
Geliştiricilerin yapmış olduğu oylama üzerinde, Internet Explorer’a duyulmakta olan nefret açık bir şekilde ortaya çıkmış oldu. Zira geliştiricilerin %21.8’lik kısmı, Internet Explorer’dan çok ciddi bir açıdan rahatsızdılar. Böyle olması internet tarayıcısını da %10.4 seviyesiyle Safari takip etmiş oldu. Öte yandan geliştiricilerin %14.1’lik kısmı, Internet Explorer’ın genel düzeninin yanı sıra stil yönünden tam bir baş belası olduğunu düşünmekte.