
Yapay zekayla alakalı çalışmalarda kullanımda bulunan bir çok değişik yaklaşımın yanı sıra bir çok değişik sistem de mevcut. Bunlardan bir tanesi tamamen denetimsiz bir şekilde öğrenme şeklinde isimlendirilen yöntem. Yapay zekayla alakalı sistemler, böylelikle ham veriyi tam olarak nasıl sınıflandırmalarının gerekli olduğunu öğrenebilmekteler. Bu söz konusu yapının en büyük başarılarından bir tanesi de doğal bir şekilde dil işleme yazılımlarıdır. Diğer taraftan bahsi geçen görüntüler olduğu zaman da bu sistemin problemler yaşamış da çok önemli bir gerçektir.
Yapay zekalara özel görüntüleri öğretebilme hususundaki çalışmalar ise sürüyor. Bu alan içerisindeki belki de en temel problemlerden bir tanesi, söz konusu bu görüntülerin insanların yeni bir şeyler öğrenmesi veyahut öğretmesinin yerine kendilerini ifade edebilmek amacıyla kullanmakta oldukları çok fazla boyutlu ve devamlı bir durumdaki yapılar olmasından meydana geliyor olmasıdır.
Facebook şirketinde yer alan araştırmacılar da bunu göz önüne almış oldu ve karşıtsal kayıp ismine sahip bir yaklaşım kullanıp çalışmalarını sürdürdü. Bu yaklaşım üzerinde temel bir şekilde görüntülerden elde edilmiş olan anahtarlar, bir tane şifreleyiciyle temsil edilmekte ve mevcut durumdaki dizinler aracılığıyla da eşleştirilmeye çalışılmakta. Bu söz konusu çalışmaların sonrasında ise MoCo veyahut Momentum Contrast ismine sahip bir yapı geliştirilmiş oldu. MoCo isimli yapı, görüntüleri daha öncesinde çalışıp elinde yeralan göreve göre uygulanabilecek olduğu bir duruma getiriyor.